visie

Het is onze visie dat veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat vaak multifactorieel zijn. Pijnklachten zijn vaak een combinatie van een niet goed bewegend gewricht en teveel of te weinig spanning in de spieren en het bijbehorende bindweefsel, ook wel het spierpantser genoemd. In dit spierpantser kunnen ook lokale pijnpunten ontstaan, ook wel tender- of triggerpoints genoemd.  Dit alles leidt tot een verlaagde lokale, of soms algehele, belastbaarheid welke vaak negatief beïnvloed wordt door omgevingsfactoren zoals overbelasting, angst, onbegrip, stress of spanning.

Om een problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat adequaat te behandelen dienen therapeut en patiënt actief samen te werken. Door middel van manuele technieken zullen wij de beweeglijkheid van de gewrichten herstellen, de juiste spanning in het spierpantser creëren en tender- of triggerpoints behandelen aangevuld met oefeningen om de functie van de gewrichten en spieren te optimaliseren.

Binnen onze praktijk zijn alle middelen aanwezig om u en uw klacht optimaal te behandelen.  Zo zijn er naast fysiotherapeuten ook manueel therapeuten en oefentherapeuten werkzaam binnen de praktijk en beschikken wij over uitstekende trainingsfaciliteiten. De fysio- en manueel therapeuten werken experiëntieel. Deze werkwijze is gestoeld op het gedachtegoed van Joeri Calcius, auteur van het boek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet’. Dr. Joeri Calcius is een promovendus, universitair docent, klinisch psycholoog, fysiotherapeut, osteopaat en cultuurfilosoof met een eigen praktijk in Maasmechelen (BE).

Het opnieuw ontwikkelen van klachten, een zogenaamd recidief, komt helaas vaak voor. Asymmetrie speelt daarbij een grote rol. Asymmetrie ontstaat bijvoorbeeld bij eenzijdige bewegingen of werkzaamheden achter de computer. Deze asymmetriën kunnen wij uitstekend in kaart brengen en behandelen met REDCORD en oefentherapie.  Vaak adviseren wij om preventief te blijven trainen en om die reden hebben wij Atlas Sports opgericht. Ook dat kan bij ons! Naast fysio fitness bieden wij ook cesarfit en pilateslessen aan.