partners

Annatommie mc
De fysio- en manueeltherapeuten van Atlas Fysio werken nauw samen met afdelingen beeldvormende diagnostiek, sportgeneeskunde en orthopedie van Annatommie mc.
Annatommie mc biedt al 15 jaar kwalitatieve zorg ter voorkoming en genezing van bewegingsklachten. In negen medische centra in het land bieden zij multidisciplinaire, hoogstaande en doelgerichte zorg. Afhankelijk van de individuele situatie bepalen de artsen in overleg met de patiënt en therapeut of er een operatieve behandeling moet plaatsvinden of dat een niet-operatieve traject de voorkeur geniet. Immers, ieder individu is anders en verdient een behandeling op maat.

Herfkens fysiotherapie
Atlas Fysio en Herfkens fysiotherapie zijn beide aangesloten bij het ‘keurmerk fysiotherapie’. Binnen het keurmerk worden verschillende praktijken aan elkaar gekoppeld om elkaar naar grote hoogte te stuwen. Het doel is hierbij om het berste uit jezelf en elkaar te halen. Vanuit dit perspectief is een hele fijne samenwerking ontstaan tussen onze praktijken waarin ieder zijn specialiteiten heeft.
Graag verwijzen wij u door naar Herfkens fysiotherapie voor bijvoorbeeld kaakklachten en zeer hardnekkige peesklachten in bijvoorbeeld de voet. Daarnaast kan het soms fijn zijn om een ‘second opinion’ te verkrijgen over je klachten. Binnen onze praktijk is dit altijd bespreekbaar en verwijzen we u graag door.

Osteopathie van de Klomp
Soms biedt een andere, alternatieve kijk op probleem uitkomst. Vanuit dat perspectief werken wij samen met osteopaat Bianca van de Klomp.
Osteopathie is een holistische aanpak van lichamelijke klachten. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaal benadering van de klacht en richt zich op drie van elkaar afhankelijke systemen, het bewegingsapparaat, de inwendige organen, bloedvaten en het Iymfestelsel en het het cranio-sacrale aspect bestaande uit de schedel, wervelkolom, zenuwstelsel en hersenvochtcirculatie. De behandeling richt zich op herstel van balans in het lichaam.
Door middel van zachte mobiliserende technieken of manipulaties wordt de oorspronkelijke beweeglijkheid hersteld en de doorbloeding verbeterd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Wanneer de blokkades en het bewegingsverlies zijn opgeheven, kan het lichaam zijn eigen balans weer terugvinden en kan het lichaam zich weer vrij en pijnloos bewegen.

Orthoparc
De oefentherapeuten cesar van Atlas Fysio werken samen met orthoparc.

Orthoparc verricht knie- en heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen.

Bij Orthoparc behandelen wij patiënten die aan de heup of aan de knie worden geopereerd en een prothese krijgen met een zogenaamd Rapid Recovery programma. Rapid Recovery betekent letterlijk ‘snel herstel’. Daarbij is het doel om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit houdt in dat de oefentherapeut zodra u na de operatie de benen weer goed kunt bewegen en het gevoel in de benen terug hebt met u gaat lopen en dat u al lekker even in een stoel mag gaan zitten. Later op de dag zal hij ook het traplopen met u geoefend worden. Vroeg mobiliseren heeft in onze ogen een aantal voordelen, waaronder het beperken van verslapping van de spieren rondom de heup.

Podotherapie Maartensdijk
De therapeuten van Atlas Fysio werken nauw samen met Nienke Schwebke van Podotherapie Maartensdijk. Podotherapie Maartensdijk houdt eveneens praktijk aan de Tolakker 217.
De Podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten in de breedste zin van het woord. Dit kunnen huidklachten zijn, een ingegroeide nagel of een likdoorn, maar ook behandelen zij eventuele standsafwijkingen. Standsafwijkingen kunnen de oorzaak zijn van het ontstaan van klachten aan de enkels, knieën, heupen of lage rug. Naast podotherapeut is Nienke ook sport-podotherapeut.

Voedingsadviesgroep Utrecht
De laatste jaren zijn wij een positieve ontwikkeling in de multidisciplinaire zorg. Steeds meer zorgprofessionals zien in dat samenwerken essentieel kan zijn in het herstelproces van een patiënt. Ook de diëtist speelt hierin steeds vaker een belangrijke rol.
Voedingsadvies kan het herstel te goede komen en heeft ook vaak een positieve invloed op het behalen van een bepaalde doelstellingen. Hierbij kun je denken aan afvallen, diabetes mellitus, COPD en COLD (Corona Obstructive Long Disease). Vanuit Atlas fysio verwijzen we u graag door naar Berna Floor van voedingsgroep Utrecht. Berna houdt praktijk in zorgcentrum Dijckstate.