bekkenoefentherapie

Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen. Regelmatig is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en de geslachtsgemeenschap.

De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten. Dankzij een aanvullende opleiding is de bekken-oefentherapeut gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het hele gebied van buik, bekken(bodem) en lage rug. De oefentherapeut brengt uw klachten in kaart en geeft advies en begeleiding. In de behandelingen wordt aandacht besteed aan pijnvermindering door het bevorderen van de stabiliteit, evenwicht leren tussen belasting en belastbaarheid, het aanleren van een goede houding en het geven van adviezen voor dagelijkse bezigheden. Bij het niet goed functioneren van de bekkenbodem kan tevens het trainen van de bekkenbodemspieren een oplossing zijn.

Carolien is oefentherapeut Cesar en gespecialiseerd in bekken(bodem)klachten. Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem gerust contact op met Carolien via 0346-210592 of via Carolien@atlasfysio.nl