slaaptherapie

SLAPEN KUN JE LEREN…BIJ ATLAS!

Iedereen slaapt wel eens een nacht onrustig, dat is geen reden tot zorg. Maar als dit vaker voorkomt en er daardoor overdag lichamelijke of geestelijke klachten ontstaan en je niet uitgerust voelt, heb je een slaapprobleem en is het belangrijk hier iets aan te doen.

In onze praktijk heeft Carolien de opleiding slaaptherapie afgerond en zij kan u helpen als slapen niet meer vanzelfsprekend is.

Goed slapen zorgt voor een mentaal en fysiek herstel. Het uitblijven van een goede nachtrust houdt problemen in stand, geeft een negatieve wisselwerking en kan er voor zorgen dat u in een vicieuze cirkel van slaapproblemen beland.

In Nederland hebben veel volwassenen, maar ook jonge kinderen en pubers, regelmatig slaapproblemen en gebruikt een groot deel slaapmedicatie. Heeft u een slaap problemen? Dan kan slaapoefentherapie iets voor u betekenen!

U kunt bij Carolien terecht voor o.a. de volgende slaapproblemen:

  • inslaapproblemen
  • doorslaapproblemen
  • te vroeg wakker worden
  • nachtelijk piekeren bij stress/spanningen
  • nazorg slaapapneu
  • afbouwen van slaapmedicatie
  • chronische pijn en slapeloosheid.

Klachten die voortkomen uit niet goed slapen kunnen heel divers zijn en bij iedereen anders. Behalve vermoeidheid en overdag willen slapen, reageert het lichaam emotioneel, mentaal en fysiek op het slaaptekort en het uitblijven van herstel.

Een slaapprobleem is een 24 uurs gebeuren. De klachten zijn in de nacht én overdag merkbaar, maar ook de oorzaak kan overdag liggen. Je raakt verstrikt in vicieuze cirkels van oorzaak en gevolg en dit kan leiden tot verkeerde slaapgewoonten. Een goede nachtrust heeft met gedrag, gevoelens en gedachten te maken en de slaapoefentherapie kan helpen deze weer in balans te brengen.

De behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Een combinatie met slaapmedicatie of met een klinische behandeling of een praktijk ondersteunende behandeling via de huisarts is geen probleem. Herkent u het probleem neem dan contact op met onze praktijk om uw slaapprobleem aan te pakken en weer uitgerust wakker te worden.

HEERLIJK SLAPEN, WIE WIL DAT NU NIET?