revalidatie na corona

Fysiotherapie na Corona

Ervaart u (fysieke) klachten door het coronavirus (COVID-19) of bent u herstellende na een ziekenhuisopname als gevolg van het coronavirus? Bij Atlas Fysiotherapie helpen wij u graag met revalideren.

De meest voorkomende klachten zijn: vermoeidheid, kortademigheid en inspanningsintolerantie als gevolg van conditieverlies. Deze klachten worden ook wel aangeduid als COLD (Corona Obstructive Lung Disease). Bij COLD-patiënten zien we vaak spierzwakte, een verminderde conditie en belastbaarheid, cognitieve stoornissen en/of angst- en stemmingsklachten.
Wanneer u bij ons komt revalideren, zullen we eerst een intakegesprek voeren. Tijdens de intake inventariseren we uw klachten, nemen we testen af en stellen we doelen op. Dit vormt de basis van het behandelplan.

Tijdens het revalidatietraject ligt de focus vaak op kracht- en conditietraining. We werken samen met uw huis- of longarts en indien nodig ook met een diëtist. Goede, eiwitrijke voeding ondersteunt de aanmaak van spiermassa en is daarom belangrijk.
Voor meer informatie kunt u ons mailen of bellen (0346-210592).